#
13
0
182

Fira de la Cirera

Cireres de La Salzadella

Cireres de La Salzadella

Parlar de La Salzadella és parlar de cireres,doncs el seu cultiu constitueix una autèntica tradició al poble que les diferents generacions han anat perfeccionant fins a aconseguir unes varietats de cireres de gran qualitat.

Són reconegudes pel saber popular i, a més, compten amb el reconeixement de la "Marca de Qualitat CV" de la Comunitat Valenciana.

El clima mediterrani muntanyenc condiciona i afavoreix aquest cultiu de secà, produït en menudes extensions, i la seua recol·lecció, fruit a fruit, resulta ser molt delicada i curosa.

D'altra banda, cal destacar les seues extraordinàries qualitats nutricionals. Les cireres són riques en sals minerals, ferro i potasi; són una font important de vitamines A, C, P i bioflavonoides, excel·lents antioxidants. A més, és un fruit bioregulador del pes i, per les seues propietats fortificants, són recomanades per a l'anèmia.

El fruit arriba al seu estat òptim de maduresa durant els mesos de maig i juny, època en la que els visitants poden adquirir les cireres en el seu estat més natural, directament des de l'arbre i sense perdre cap de les seues múltiples propietats.

Així mateix, durant el primer cap de setmana de juny se celebre la "Fira de la cirera", on veïns i visitants poden degustar les diferents varietats de cirera i adquirir productes derivats d'aquesta com pastissos, licors, melmelades, cues de cirera per a infusions, etc.

Si desitges ampliar informació sobre les "cireres de La Salzadella" consulta el següent enllaç. En ell podràs indagar sobre la història de la cirera, el seu processat, les seues propietats nutricionals, la marca CV i, fins i tot, accedir a una galeria d'imatges i receptes elaborades amb aquest fruit.