Ajuntament de La Salzadella

Dimecres, Novembre 20, 2013 - 19:15
Ermita de Sant Josep

Està situada a la part est del poble a 635m d'altitud i pràcticament  damunt la ralla divisòria del terme de Santa Magdalena de Polpís. Gràcies a aquest enclavament ens ofereix unes vistes espectaculars de tot l'interior del Maestrat fins el Penyagolosa i de la zona costanera, fins i tot, quan l'oratge ho permet es poden divisar les Illes Columbretes.

Data del segle XIV i fins el segle XVIII es va venerar a Sant Cristòfol, aquest canvi, possiblement, es deu a la presència de franciscans a la zaona, els quals promovien la devoció per Sant Josep. és un edifici menut i senzill, de planta rectangular de 8m de profunditat per 5m d'amplària, amb parets emblanquinades, cantonades reforçades amb carreus i coberta exterior a dues aigües. L'accés al temple es fa per una porta de forja i cristall que se situa al final d'un parell d'esgraons i s'emmarca en un arc de mig punt amb dovells irregulats i sobre elles una espitllera. La façana es remata en testera, que s'utilitza a manera d'espadanya una construcció metàl·lica on s'alberga l'única campana que hi ha. Pel que fa a l'interior, presenta dues crugies decorades amb sòcol ceràmic en les parets.

Durant la Guerra Civil es van perdre pràcticament totes les peces de valor, excepte la imatge del sant que encara avui és l'original, gràcies a que un salzadellí la va amagar dintre d'una cova durant aquests anys.

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal