Ajuntament de La Salzadella

Dijous, Novembre 21, 2013 - 18:45
Ruta de les Oliveres Mil·lenàries

La Ruta de la Via Augusta i El Mas de la Teuleria és una de les set rutes singulars que configuren la coneguda Ruta de les Oliveres Mil·lenàries de la comarca del Baix Maestrat. Aquesta transcorre pel terme de La Salzadella i pretén oferir una oferta complementària als visitants de de les comarques d'interior que els permeta conèixer la gastronomia, el territori, la cultura i el patrimoni arquitectònic. Consta de 16 km. que poden recórrer-se practicant senderisme, o bé, muntat en quad.

Partint de La Salzadella s'ha de pendre el Camí dels Gatelleres. El paisatge, a banda i banda del camí, el protagonitzen oliveres, ametlers i cirerers. Després de creuar el Barranc de la Font d'En Seguer, s'han de seguir les indicacions cap a la dreta, on s'observa, també, la senyalització blanca i blava de l'Itinerari de la Via Augusta. Continuant pel Camí de les Jaqueses es trobe una concentració d'oliveres mil·lenàries i, més endavant, creuant la CV-10 s'arrive al Barranc del Riu Segarra, després de passar unes granges.

Quan el camí deixa d'ascendir, es troben diverses concentracions d'oliveres monumentals acompanyades de cirerers. A continuació, la ruta discorre paral·lela al Barranc del Forat i, a partir d'aquest punt, es troben diverses masies que donen mostra de la importància i intensa activitat que van tenir en el seu moment -entre d'altres, el Mas de la Teuleria-.

Després de passar prop del Mas de l'Andalús de Dalt i el de Baix, a l'altura del Barranc de les Socarrades, existeix una nova concentració d'oliveres mil·lenàries. Seguint la ruta trobem l'Ermita de Santa Bàrbara i, finalment, La Salzadella. Aquest últim tram de la ruta coincideix amb l'itinerari de la Via Augusta, la calçada romana més llarga de la Península Ibèrica.

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal