Ajuntament de La Salzadella

Característiques socioeconòmiques

La Salzadella és un municipi de la Com. Valenciana situat a l'interior de la comarca del Baix Maestrat que conta amb uns 872 habitants. Es troba situat sobre terreny elevat en la faldilla occidental de les Talaies d'Alcalà de Xivert a una altitud de 339 metres sobre el nivell del mar. El seu terme municipal té una superfície de 48,45 km2 que limita al Nord amb Sant Mateu, Xert, Catí i Tírig; al Sud amb Les Coves de Vinromà; a l'Est amb Alcalà de Xivert, Sta. Magdalena i Cervera del Maestrat i, a l'Oest amb Tírig.

D'altra banda, el seu paisatge ve definit per una vegetació típicament mediterrània, açò és, extensions d'oliveres, ametlers i fruiters, destacant en aquest cas, la cirera. Per aquest motiu la principal activitat econòmica del municipi és l'agricultura, amb un percentatge de població ocupada en aquest sector superior a la mitjana de la Com. Valenciana. A més, als municipis dels voltants, la indústria presenta una forta especialització en sectors molt sensibles a la crisi econòmica, com són la fusta i el moble com, per exemple, Sant Mateu. Així mateix, la crisi econòmica dels últims temps ha provocat una destrucció d'ocupació en el sector industrial provocant, en alguns casos, la tornada al cultiu d'explotacions agrícoles que s'havien vist abandonades.

En definitiva, podem dir que l'economia del territori està fortament lligada a el sector primari i a les indústries tradicionals de baix nivell tecnològic, així com a una activitat turística –concentrada majoritàriament a Benicarló, Vinaròs i Morella- de caràcter tradicional i amb una forta estacionalitat.

A La Salzadella existeixen un total de 71 empreses sense que, en els últims quatre anys, s'haja experimentat canvi algun en el teixit empresarial sent, el nº d'aturats, a 31 de juliol de 2010, de 37 persones havent de destacar, en aquest punt, que no existeix una segmentació per raó de gènere en l'atur, doncs afecta en igual percentatge a homes i dones.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal